Max Verstappen pakt wederom pole position in Zandvoort

Net als vorig jaar is het thuisfavoriet Max Verstappen die aan het langste eind trok in de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Verstappen klokte een tijd van 1.10,342 en was daarmee 0,021 sneller dan Leclerc en 0,092 sneller dan Sainz. Het was tot de slotseconden spannend wie er met de eerste startplaats vandoor zou gaan, maar een sterke laatste poging van Verstappen en een klein foutje van Leclerc maakten het verschil.
Lewis Hamilton werd met zijn Mercedes vierde, op drie tienden van Verstappens snelste tijd. Sergio Pérez mag ondanks een spin in zijn slotpoging starten van de vijfde plaats. De Mexicaan verloor de controle over de Arie Luyendijk-bocht.
George Russell legde beslag op de zesde plaats in de tweede Mercedes. De Brit was nipt sneller dan zijn landgenoot Lando Norris in de McLaren. Mick Schumacher (Haas) en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) reden een sterke kwalificatie en werden respectievelijk achtste en negende. De tiende startplaats is voor Lance Stroll, die door een technisch probleem niet in actie kwam in Q3.

Top tien kwalificatie Nederland

1. Max Verstappen (Red Bull): 1.10,342
2. Charles Leclerc (Ferrari): +0,021
3. Carlos Sainz (Ferrari): +0,092
4. Lewis Hamilton (Mercedes): +0,306
5. Sergio Pérez (Red Bull): +0,735
6. George Russell (Mercedes): 0,805
7. Lando Norris (McLaren): +0,832
8. Mick Schumacher (Haas): +1,100
9. Yuki Tsunoda (AlphaTauri): +2,241
10. Lance Stroll (Aston Martin): geen tijd