Nieuwe Ford Mustang komt in september

Ford nodigt alles en iedereen uit om op 14 september de presentatie van de nieuwe zevende generatie Mustang in Detroit bij te wonen. De aankondiging van de komst van de nieuwe 'Stang gaat hand met een stel platen van een nog gecamoufleerd exemplaar.
Het feit dat Ford de naam Mustang ook plakt op een elektrische SUV, de Mustang Mach-E, heeft geen gevolgen voor de nieuwe Mustang. Ford's nieuwe pony car wordt namelijk gewoon weer een achterwielaangedreven coupé of cabriolet met verbrandingsmotoren. Sterker nog, de nieuwe  'Stang krijgt waarschijnlijk ook gewoon weer een V8. Waarschijnlijk is dat weer een 5.0, al gaan er ook geruchten dat de Mustang zelfs beschikbaar komt met een nog grotere achtcilinder. Daarnaast krijgt de Mustang waarschijnlijk ook weer de bekende 2.3 liter viercilinder, een benzinemotor met turbo. Wat Ford voor de nieuwe Mustang op elektrificatievlak van plan is, is nog onduidelijk. Er wordt gesproken over een combinatie van een V8 en twee elektromotoren die een ongetwijfeld heftige hoeveel pk's naar de achterwielen sturen. Mocht een dergelijke smaak komen, dan zou het ons niet verbazen als Ford die pas later aan het Mustang-gamma toevoegt. Op naar 14 september.