Tesla Superchargers in meer landen open voor andere merken

Tesla begon eind vorig jaar met een pilot om enkele van zijn Superchargers ook voor auto's van andere merken open te stellen. Aanvankelijk was die pilot enkel voor Nederland bedoeld, maar daar kwamen in mei vijf extra Europese landen bij. Zo kun je inmiddels ook bij Superchargers terecht met andere elektrische auto's op diverse locaties in België, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zweden. Nu breidt Tesla de pilot nog verder uit, tot een totaal van 13 Europese landen, waaronder Duitsland.
Met de zomervakantie voor de deur is het mogelijk goed nieuws voor wie met een EV naar het buitenland wil. Behalve voor tientallen Superchargerstations in Duitsland geldt het ook voor 18 locaties in populair vakantieland Frankrijk. Je kunt nu ook in Noorwegen, Denemarken, Finland, Luxemburg en Zwitserland terecht. Tesla verklaart dat de pilot voortkomt uit een belofte die het eerder maakte bij het opzetten van zijn laadnetwerk: "Het is altijd onze ambitie geweest het Supercharger-netwerk open te stellen voor niet-Tesla elektrische auto's om zo meer autorijders aan te zetten de overstap naar elektrisch rijden te maken."
Wil je de betreffende locaties opzoeken en er gebruikmaken van de Superchargers, dan moet je de Tesla-app downloaden. Ook vind je ze op de website van Tesla. Je kunt kiezen voor een maandelijks lidmaatschap of betalen per keer dat je een Supercharger gebruikt. In dat laatste geval betaal je wel meer per kWh. Laden aan een Supercharger gaat met minstens 150 kW laadvermogen.