Waarom de Ketheltunnel vanochtend dicht was

Wie vanochtend in de regio Rotterdam op weg was tijdens de ochtendspits heeft ongetwijfeld gemerkt dat het razend druk was op de weg. De Ketheltunnel was namelijk dicht op een cruciaal tijdstip. Rijkswaterstaat geeft een verklaring.

De Ketheltunnel (snelweg A4) is onmisbaar voor een goede doorstroming van het verkeer van en naar Rotterdam. Vanochtend was de tunnel echter gesloten tijdens de ochtendspits. Rijkwaterstaat verklaart dat dit door onderbezetting kwam. Er dient toezicht gehouden te worden op de tunnel vanuit de verkeerscentrale om de veiligheid te waarborgen, maar door ziekte was er niet voldoende personeel. Rijkswaterstaat: “Vanuit de verkeerscentrales houden we de tunnels 24 uur per dag en 7 dagen per week in de gaten. Dit wordt gedaan met camera’s en detectiesystemen. Zo kunnen wegverkeersleiders bij incidenten de tunnel afsluiten, hulpdiensten alarmeren en installaties in de tunnels bedienen. Bijvoorbeeld …

Lees verder…