Trekvermogen EV's neemt toe

Het aantal automerken dat investeert in techniek om een EV meer trekgewicht mee te geven, neemt toe. Het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering dat een EV ballast achter zich aan mag trekken.

Het aantal automerken dat investeert in techniek om een EV meer trekgewicht mee te geven, neemt toe. Het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering dat een EV een aanhangwagen mag trekken. Wat zakelijke lease-auto’s in het hogere segment betreft mogen de Mercedes EQA en de Audi E-tron zelfs 1.800 kg meenemen. De Audi Q4 en tevens best verkochte auto van het afgelopen half jaar mag 1.200 kg trekken. Ooit een Mustang Mach-E gezien met een kar met bouwmaterialen er achter? Het kan wel, deze EV mag tot 750 kg trekken. Hetzelfde gewicht als de BMW iX3.
Waarom neemt het trekvermogen toe?
Omdat de techniek steeds beter wordt. We geven twee voorbeelden: De remmen kunnen steeds meer …

Lees verder…