Lotus Eletre: elektrische SUV luidt nieuw hoofdstuk in

Het is lang geleden dat er zoveel te doen geweest is rond Lotus. Er breekt namelijk een heel nieuw hoofdstuk aan. Een hoofdstuk dat werd ingeluid door de Emira. Hoewel dat nog een supercar met benzinekracht is, is die met zijn dik 1.400 kilo al niet meer bepaald het Lotus van de oude stempel. Dat het echter nog gekker kan, bewijst Lotus met de volgende nieuwkomer: de Eletre.

Simplify, then add lightness, was ooit het credo. Nou, Colin Chapman draait zich om in zijn graf, want hier staat namelijk een pakweg 2 ton zware auto. Een SUV nota bene en ook nog eens een elektrische. De Eletre is nu al de meest controversiële auto die Lotus ooit heeft gemaakt.
Lijkt de Eletre nog een beetje op een Lotus? In ieder geval zien we hier en daar nog wat knipogen naar die andere nieuwe Lotus, de Evija, maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Het ‘add lightness’ komt volgens Lotus terug door openingen in de carrosserie. Je kunt, zo ondervonden we toen we de auto in het echt konden bekijken, daadwerkelijk hier en daar je hand door de koets steken. Zo zijn er …

Lees verder…