Tesla Model S met ruim 1.400 kilometer actieradius

Mercedes-Benz presenteerde met gepaste bombarie de Vision EQXX, een elektrisch studiemodel dat dik 1.000 kilometer ver komt op een lading. De Tesla Model S komt dankzij een experimenteel accupakket echter een flink stuk verder!

Tesla verkoopt in Nederland momenteel twee versies van de Model S. De bizarre driemotorige 1.020 pk sterke Plaid en de reguliere naamloze versie die met twee samen 670 pk sterke elektromotoren ook bepaald geen kinderachtige aandrijflijn heeft. Die Model S is tevens de versie met de grootste actieradius. Tesla schat het rijbereik van die Model S in op 652 kilometer. Met een ander accupakket komt de Model S echter ruim twee keer zo ver. Bijna 1.420 kilometer zelfs.
De in 2020 opgerichte Amerikaanse start-up Our Next Energy (ONE) heeft een nieuw stukje accutechniek ontwikkeld dat luistert naar de naam Gemini. De Gemini-accu die het in de Tesla Model S heeft gestopt, leverde de auto een …

Lees verder…