Hoe diesel uit de showroom verdwijnt - Deel 2

Hoewel het overheidsbeleid vol inzet op elektrificatie van het Nederlandse wagenpark zijn er meer gedegen keuzes mogelijk voor de milieubewuste automobilist. Het lijkt misschien vloeken in de kerk om in dit verband de diesel nog te noemen, maar hoe terecht is dat taboe nu werkelijk?

Het kwam in de vorige aflevering van deze serie al even aan bod: de huidige Europese uitstootnormen voor verbrandingsmotoren zijn voor zowel diesel- als benzineauto’s nagenoeg gelijk. Tegelijkertijd is de CO2-uitstoot van een nieuwe diesel lager door een lager verbruik. De uitlaatgasnabehandeling van moderne dieselauto’s verbeterde zelfs dermate dat een exemplaar in stedelijke gebieden als het ware ‘de omgevingslucht schoon filtert’, zo haalt Bart Somers aan. Somers, professor aan de Technische Universiteit Eindhoven, pleit dan ook voor de dieselmotor als middel om de CO2-uitstoot van het …

Lees verder…