Mercedes-Maybach viert 100 jaar Maybach met feestedities

Mercedes-Maybach viert dat Maybach 100 jaar geleden werd opgericht. Dat doet het met de gelimiteerde uitvoering ‘Edition 100’ voor zowel de S-klasse als de GLS.

Hoewel Maybach in de basis al in 1909 ontstond, werd in 1921 voor het eerst de naam van medeoprichter Wilhelm Maybach gebruikt in de bedrijfsnaam. Maybach, voorheen fabrikant van motoren voor zeppelins, groeide vervolgens uit tot een fabrikant van ultraluxe personenauto’s. Door de Tweede Wereldoorlog stopte dat en van 1960 – toen Mercedes-Benz Maybach overnam – tot 1997 was Maybach weliswaar weer onderdeel van de auto-industrie, maar nog sterk op de achtergrond. Dat veranderde met de komst van de Maybach 57 en 62, de eerste als Maybach verkochte auto’s sinds begin jaren 40. Tegenwoordig is Maybach echter nog slechts een divisie van Mercedes, dat niet langer als ‘los merk’ auto’s verkoopt.

Lees verder…