Carlos Ghosn wil aandelen Renault verkopen

Carlos Ghosn, de gevallen Renault-Nissan-Mitsubishi-topman, wil graag van zijn aandelen Renault af. Dat laat hij weten nu zijn boek wordt gepubliceerd. Het zal echter niet gemakkelijk worden voor Ghosn om zijn aandelen van de hand te doen.

De oud-topman wil van zijn aandelen af omdat het volgens hem niet goed gaat met de alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi vanwege een machtsstrijd tussen de concerns. Het is onduidelijk hoeveel aandelen Renault Ghosn nog in zijn bezit heeft, hij was al geen aandeelhouder meer van Nissan. Hoe dan ook kan hij de verkoop niet snel doorzetten, want de Franse overheid heeft beslag op de aandelen wegens een lopend belastingonderzoek.
Rondom de persoon van Ghosn is het sinds zijn spectaculaire ontsnapping uit Japan eind 2019 allerminst rustig. De toenmalige topman van Renault-Nissan-Mitsubishi werd daar in 2018 gearresteerd op verdenking van fraude, maar vreesde voor een oneerlijk proces en …

Lees verder…