Proces tegen gevallen Volkswagen-topmannen van start gegaan

Vandaag begint in Duitsland het proces tegen de mensen, oud-bestuurders en -ingenieurs achter Volkswagens dieselschandaal. De bestuurders hangen gevangenisstraffen tot wel tien jaar boven het hoofd.

Vier aangeklaagden verschijnen voor de rechtbank in de stad Braunschweig. Voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn (foto) is niet aanwezig in verband met gezondheidsproblemen; hij herstelt van een heupoperatie. Zijn proces is uitgesteld. Onder meer voormalig Audi-topman Rupert Stadler is wel present. De voormalige werknemers van het Volkswagen-concern worden onder meer verdacht van medeplichtigheid aan fraude en bedrog. Vanwege de coronacrisis is de rechtszaak meermaals verschoven. Er zijn inmiddels ook nog meer oud-managers van Volkswagen aangeklaagd vanwege de fraude. De officier van justitie beschuldigt de managers concreet van commerciële en bende-achtige fraude met gemanipuleerde …

Lees verder…