Koopwijzer: dit moet je weten over de VW New Beetle Cabrio

Retro is hot in de jaren 90. Als een van de eerste autofabrikanten waagt Volkswagen zich eraan. In 1997 verschijnt de New Beetle, de Kever voor het nieuwe millennium. Pas in 2003 krijgt hij gezelschap van de Cabriolet. In 2021 is het een ideale open youngtimer. In deze Koopwijzer brengen we je op de hoogte van de plus- en de minpunten.

De jaren 90 staan in het teken van retro. Zo staan de New Mini, de Fiat 500 en de Kever in de steigers. Als klap op de vuurpijl komt zelfs Chrysler met de aan een hotrod denkende PT Cruiser. Babyboomers zijn dol op dit soort auto’s: met de originele modellen zijn ze immers opgegroeid. In tegenstelling tot zijn wereldberoemde voorvader – de Kever – is de New Beetle geen auto voor het volk, maar een pure niche-auto. Meestal is het een tweede auto waarmee je ‘de blits’ kunt maken, hoewel hij met zijn derde deur ook relatief praktisch is. In het geval van de cabriolet kun je er daarnaast nog lekker open mee toeren. De New Beetle wordt in relatief kleine aantallen gebouwd, hoewel hij maar …

Lees verder…