BMW 4-serie Cabriolet - Eerste Rijtest

De BMW 4-serie is op volle oorlogssterkte. Na de Coupė volgde de Cabriolet, en inmiddels is ook de Gran Coupė onthuld. Rijden met de Cabrio hebben we nog niet gedaan en omdat het al eventjes zomer is, wordt dat de hoogste tijd.

Cabrioletliefhebbers zijn ook nu nog erg te spreken over de eerste 4-serie Cabrio die is uitgerust met een stoffen kap in plaats van een opvouwbare hardtop. De zogenaamde klapdakcabrio rukte zo rond 2005 in hoog tempo op en dat resulteerde destijds in zo’n constructie voor de toenmalige open versie van de BMW 3-serie en diens opvolger die de naam 4-serie kreeg. Een coupé en cabriolet in één was de gedachte, al heeft dat München er nooit van weerhouden naast de Cabrio met klapdak een gewone tweedeurs met vast dak in het gamma te hebben. Maar nu is dan eindelijk de stoffen kap terug. Concurrenten Audi en Mercedes-Benz hebben nooit meegedaan aan de klapdaktrend in dit segment, de A5 Cabrio …

Lees verder…