Hyundai neemt robotbouwer Boston Dynamics over

Een bijzonder bericht uit de koker van Hyundai. Het merk neemt een meerderheidsbelang in de Amerikaanse robotbouwer Boston Dynamics. Hyundai mag zich voor 80 procent eigenaar noemen van het bedrijf dat onder meer bekend is van de mens- en hondachtige robots.

In december vorig jaar werd bekend dat Hyundai interesse had in de Amerikaanse robotfabrikant Boston Dynamics. In de Koreaanse autobouwer heeft Boston Dynamics nu definitief een nieuwe eigenaar gevonden. Boston Dynamics kwam eind 2013 voor enkele honderden miljoenen in handen van Google, al zette die techgigant het bedrijf al vrij snel in de etalage. Toyota leek interesse in Boston Dynamics te hebben, al kwam de robotbouwer uiteindelijk in handen van het Japanse Softbank. Hyundai heeft na een investering van een niet bekend gemaakt bedrag nu 80 procent van de aandelen van Boston Dynamics in handen, de resterende 20 procent blijft in beheer van Softbank.
Hyundai Elevate
Volgens Hyundai brengt …

Lees verder…