Test: Volkswagen ID.4

Als Volkswagen met een op zichzelf staand, relatief betaalbaar elektrisch model op de markt komt, is dat best groot nieuws. Toch viel die ID.3 – want daar hebben we het over – bij velen wel een klein beetje tegen. Is de grotere ID.4 dan misschien de auto die de ID.3 had moeten zijn?

Volkswagen stelde met de ID.3 eigenlijk toch wel een beetje teleur. Voor een deel kwam dat doordat het merk zichzelf met deze EV in de voet schiet met schijnbaar ondoordachte keuzes en een algeheel gevoel dat de auto misschien nog een paar maandjes langer had moeten rijpen voor hij op de markt kwam. Maar ja, de ID.4 moest ook door. Daarmee is de start in elk geval positief: al na vijftig meter heb je het idee dat dit de auto is die de ID.3 had moeten zijn. Het multimediasysteem is bijvoorbeeld vrijwel meteen bruikbaar in plaats van na een minuut opstarttijd, en een functionaliteit als het augmented reality head-up display (dat met zwevende pijlen boven het wegdek de weg wijst) is direct …

Lees verder…