De geschiedenis van de Citroën C5

De nieuwe Citroën C5 komt eraan en dat is natuurlijk een leuk moment om eens naar de vorige C5’s te kijken. Voor de derde keer slaat Citroën een wat andere weg in dan eerder.

Citroën C5 – 1e generatie (2001-2008)
Begin deze eeuw had Citroën bovenin haar gamma twee modellen die ondanks hun voor hun tijd behoorlijk spraakmakende ontwerpen niet lang genoeg houdbaar waren om door te gaan in de 21e eeuw: de Xantia en XM. Bijna gelijktijdig kwam er een einde aan de levensloop van die twee. De XM had het nog een aardig stukje langer volgehouden en niet in de laatste plaats omdat een eventuele opvolger voor de XM rond de millenniumwisseling nog een groot mysterie was.
In 2001 lanceerde Citroën een nieuwe middenklasser: de C5. Voor het eerst sinds de CX keerde de ‘C’ in de modelnaam weer terug bij Citroën. Iets waar het tot de dag van vandaag aan vast heeft gehouden.

Lees verder…