Ford Mondeo: het begin

Het doek is gevallen voor de Ford Mondeo. Niet direct overigens, maar in maart 2022 stopt Ford na bijna 30 jaar met de productie van het model. Een mooi moment om eens terug te blikken op waar het allemaal begon voor de middenklasser van Ford.

Ford startte in 1992 met de productie van de Mondeo, die op de markt kwam als sedan, hatchback én stationwagon. De Mondeo loste de Sierra af als middenklasser van Ford. Waar de Sierra ook nog leverbaar was als driedeurs hatchback, verdween deze carrosserievariant bij de Mondeo. Voor wat betreft zijn buitenmaten verschilde de Mondeo niet eens heel veel van de Sierra. De Mondeo sedan was slechts 1,4 centimeter langer en 4,9 centimeter breder dan de uitgaande Sierra sedan. Ook was de Mondeo 3,5 centimeter lager en werd de wielbasis verlengd met 9,6 centimeter tot 2,7 meter. Dat resulteerde in een auto die de wielen iets meer op de hoeken had staan. In Amerika stonden de Ford Contour en de …

Lees verder…