Audi SQ2 - Cupra Ateca - Dubbeltest

Met 300 pk onder de motorkap, verlaagde sportonderstellen, dikke wielen en ander uiterlijk vertoon boren de Audi SQ2 en Cupra Ateca een nieuwe niche aan. Je kunt ze zien als een soort hot hatches op hoge poten, en die waren er nog niet. We zijn benieuwd welke de hartslag het meest laat stijgen.

Voor de argeloze toeschouwer moet het een opmerkelijk gezicht zijn: een Ateca en Q2 die als twee kometen de hoek om flitsen, op het gas gaan en nóg sneller weer uit het gezichtsveld verdwijnen. Vooral bij de eerste, die een behoorlijk doorsnee koetswerk heeft, kan de verwarring toeslaan. Kijk je beter, dan valt het kwartje: zo braaf ziet die Ateca er helemaal niet uit, en ook aan de Q2 zie je dat het geen doorsnee burgermansversie is. Evengoed is het een beetje vreemd: eerst ga je als fabrikant de hoogte in om een gemakkelijkere instap en meer ruimte te bieden, vervolgens probeer je de nadelen van zo’n koets – hoger zwaartepunt plus dito gewicht – weg te poetsen met een verlaagd …

Lees verder…