Nieuwe Honda Accord doemt op

Met de verspreiding van drie onderbelichte detailfoto’s voert Honda de spanning alvast langzaam op naar de onthulling van de geheel nieuwe Accord. Om de spanning weer te temperen: de nieuwe Accord komt niet naar Europa.
De eerste foto’s geven een beeld van het neusje en de derrière van de auto. Namelijk: precies zoals we deze zomer al hebben gezien op de patenttekeningen die AutoWeek in de database van het Braziliaanse patentbureau aantrof. We zien een brede grille met ruitjespatroon en scherpe dagrijverlichting die als eyeliner boven de koplampen is getrokken. De achterkant wordt gekenmerkt door de lichtbanen die tot het midden van het kofferdeksel reiken. Pakken we de patenttekeningen er nog eens bij, dan belooft de nieuwe Accord een langgerekte, traditionele sedan te worden met een ver doorlopende daklijn en een betrekkelijk grote overhang aan de voor- en achterzijde.
Los Angeles Auto Show
Behalve van de voor- en achterkant, licht Honda ook alvast een tipje van de sluier over het dashboard. Op de foto wordt het infotainmentscherm getoond dat 12,3 inch meet. Uitgebreide technische specificaties meldt Honda nog niet, al ligt het voor de hand dat de hybride aandrijflijn van de auto lijkt op die van de nieuwe CR-V. Honda laat de nieuwe Accord volgende maand in vol ornaat zien. Vermoedelijk vormt de autoshow van Los Angeles, van 18 tot en met 27 november, het toneel van de première van de nieuwe Accord.