Miljoenste Chinese Tesla gebouwd

Tesla-topman Elon Musk kan ongetwijfeld weer een nieuw dansje instuderen. Musk meldt op Twitter namelijk dat het in zijn Chinese gigafactory in Sjanghai één miljoen auto's heeft gebouwd. In de productiefaciliteit bouwt Tesla de Model 3 en de Model Y.
Eind 2018 startte Tesla met de bouw van zijn Chinese gigafabriek. In augustus 2019 was de enorme faciliteit klaar voor gebruik, al zou het tot oktober duren voordat de eerste auto – een Model 3 – er van de band liep. In een kleine drie jaar heeft Tesla er nu 1 miljoen auto's gebouwd, wat het totaal aantal wereldwijd geproduceerde Tesla's volgens Musk op meer dan 3 miljoen stuks brengt.
De Chinese fabriek van Tesla was de eerste buiten de Verenigde Staten, maar zeker niet de laatste. Zo heeft Tesla ook in Duitsland een enorme productiefaciliteit staan. Die faciliteiten moeten Tesla helpen om een ambitieus doel te halen. Zo heeft het merk zich voorgekomen om omstreeks 2023 jaarlijks maar liefst 2 miljoen auto's te produceren.