Mercedes-Benz EQS nog aerodynamischer door Brabus

Waar Brabus normaliter bekend staat om tamelijk extreme creaties, vallen de aanpassingen bij de EQS zeker van voren bekeken behoorlijk mee. Als de grote 'B' niet op de plek van het Mercedes-logo zat, zou je zo kunnen denken dat de auto gewoon een AMG-pakket heeft. Toch zitten de aanpassingen er wel: onder de voorbumper zit een spoilerlip en voor de voor- en achterspatborden zitten extra luchtgeleiders. Aan de achterzijde zijn de wijzigingen een stuk opvallender. Brabus schroeft een koolstofvezel diffuser onder de achterbumper van de EQS en de elektrische hatchback krijgt een grote spoilerlip. Deze uiterlijke aanpassingen zijn er niet alleen voor de show: ze zorgen ervoor dat de hoeveelheid lift met 40 procent afneemt en de auto stabieler op de weg moet liggen.
Mercedes-Benz EQS
Voor de EQS biedt Brabus keuze uit verschillende wieldesigns, maar de grootste aerodynamische winst boek je met de 22-inch 'Monoblock M'-wielen die op de eerste foto boven dit artikel staan. Daarnaast ligt de EQS dankzij een aanpassing van de luchtvering desgewenst dichter bij het asfalt: voor 15 millimeter en achter 20 millimeter. Brabus zegt dat de Cw-waarde van de EQS met deze wielen en de overige aanpassingen met 7,2 procent afneemt. In theorie zou dat moeten leiden tot nog wat extra kilometers aan actieradius. In het interieur blijven de aanpassingen met speciale instaplijsten, aluminium pedalen en vloermatten beperkt.
Brabus kan de upgrades voor het exterieur alleen monteren op EQS'en die als AMG-Line zijn uitgevoerd. De prijs is op aanvraag, maar gezien het feit dat alles van koolstofvezel is, hoef je niet te rekenen op een summier bedrag.