Prijzen voor 1.020 pk sterke Tesla Model S en Model X Plaid

Begin 2021 gaf Tesla zowel de Model S als Model X een stevige update. De twee oudste modellen van Tesla werden zowel op optisch als technisch vlak uitbundig onder handen genomen. De Model S kreeg een herzien front en beide elektrische modellen werden bedeeld met een grondig vernieuwd interieur. Daarin zit voortaan onder meer een horizontaal in plaats van verticaal georiënteerd infotainmentscherm en wie het wil kan een yoke-stuurwiel met een open bovenkant bestellen. De updateronde bracht tevens heftige Plaid-versies naar de Model S en Model X. Aanvankelijk zouden die in het eerste kwartaal van dit jaar naar Nederland komen. Dat is niet gelukt, maar nu weten we wanneer ze eindelijk voet aan Europese wal zetten.
Het vernieuwde interieur met horizontaal scherm en yoke-stuurwiel.
De eerste exemplaren van de Tesla Model S Plaid en Model X Plaid worden in het laatste kwartaal van 2022 in geleverd. Op jacht naar de minder mesjogge maar nog altijd bloedsnelle, vernieuwde Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive? Dan moet je iets langer geduld hebben. De eerste exemplaren daarvan worden in 2023 in Europa verwacht.
Prijzen Tesla Model S en Model X Plaid
De Tesla Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive zijn dan ook nog niet te bestellen. Tesla slaat wel al de orderboeken open van de 1.020 pk sterke Model S en Model X Plaid. Voor de Tesla Model S Plaid betaal je minimaal €139.990. Voor de Tesla Model X Plaid ben je €143.990 kwijt. Eerder zou de Model S Plaid in Nederland €119.990 gaan kosten, al werd die prijs later verhoogd naar €131.000. Daar is dus zo'n 9 mille bijgekomen. De Model X Plaid stond aanvankelijk voor €121.000 op de Nederlandse bestellijst.
Specificaties Tesla Model S en Model X Plaid
Zowel de Tesla Model S Plaid als Model X Plaid heeft drie elektromotoren die samen 1.020 pk leveren, met rotors van koolstofvezel. Met die overdaad aan vermogen sprint de Model S Plaid in slechts 2,1 seconden naar de 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op een – zeker voor een elektrische auto – minstens zo bizarre 322 km/h. Op een volle accu komt de Model S Plaid maximaal 600 kilometer ver. De Tesla Model X Plaid beukt in 2,6 tellen naar 100 km/h en schopt het tot een topsnelheid van 262 km/h. De Model X Plaid heeft een actieradius van maximaal 528 kilometer.
De Tesla Model X Dual Motor All-Wheel Drive zoemt in 3,9 seconden naar de 100 km/h en heeft een rijbereik van 560 kilometer. De Model S Dual Motor All-Wheel Drive heeft aan 3,2 seconden genoeg om naar de 100 km/h te stampen en heeft een geschat WLTP-bereik van 634 kilometer.
Hier lees je meer over de vernieuwde Tesla Model S, onder meer over zijn verbeterde infotainmentsysteem. Meer informatie over de op vergelijkbare wijze vernieuwde Tesla Model X vind je hier.