NamX is waterstof-SUV met verwisselbare tanks

De wereld is weer een innovatieve nieuwe speler rijker: NamX. Een Franse start-up die toekomst ziet in waterstofauto’s en met een bijzonder concept komt. Geen waterstof tanken, maar tanks met waterstof erin in auto’s plaatsen. Deze nog naamloze SUV is het eerste wapenfeit.

Auto’s met brandstofcel kunnen een interessant alternatief zijn voor wie elektrisch wil rijden, maar geen zin heeft in wachten tijdens het bijladen van een accu. Op dit moment is er echter nog een kink in de kabel: je moet soms ver rijden om bij een waterstoftankstation te komen. Dat probleem wil NamX wegnemen door met een auto te komen waarin gevulde waterstoftanks kunnen worden geplaatst. Zo kan waterstof in theorie overal worden gedistribueerd en hoef je niet langer naar een speciaal tankstation te rijden. Met een nog naamloze conceptauto blikt NamX vooruit op een toekomst waarin dat realiteit wordt. De opvallend vormgegeven SUV is een ontwerp van Pininfarina. Een roemruchte firma dus die …

Lees verder…