Seat Ibiza (1989) - In het Wild

Een primeur voor de rubriek ‘In het Wild’: het is namelijk de eerste keer dat de Seat Ibiza in de spotlights staat. Dit exemplaar van de eerste generatie verkeert op het oog in een bijzonder goede staat!

De eerste generatie van de Seat Ibiza mag gerust een zeldzaamheid genoemd worden. Volgens de kentekenwebsite Kenteken.tv rijden er nog 131 exemplaren van de oer-Ibiza rond in Nederland. Het model stond in 1985 voor het eerst in de showroom en werd geleverd tot 1991. In eerste instantie was de Ibiza er alleen als driedeurs hatchback, pas in 1987 kreeg hij twee deuren erbij. Niemand minder dan Giorgetto Giugiaro was verantwoordelijk voor het hoekige ontwerp. Voor de techniek hielp Porsche Seat een handje: de versnellingsbak en motoren zijn gezamenlijk ontwikkeld. Dat betekent dat in vrijwel iedere Ibiza dus ook een stukje Porsche huist. Alleen de basismotor en de 1.7 diesel waren …

Lees verder…