Mercedes-Benz 230 CE (1988) - Liefhebber Gezocht

Op zoek naar een Mercedes-Benz uit de 124-generatie? Dan zal je het vast niet opgevallen zijn dat de prijzen de afgelopen jaren behoorlijk hard zijn gestegen. Deze 230 CE lijkt een uitzondering op die regel te vormen, want de vraagprijs valt gezien de optische staat van de auto behoorlijk mee. Op sommige punten heeft hij echter nog wel wat liefde nodig.

De W124 staat te boek als één van de meest betrouwbare modelgeneraties van Mercedes-Benz. In 1984 kwam de sedan op de markt, andere carrosserievarianten volgden niet lang daarna. De coupé verscheen in 1987 en werd intern aangeduid als C124. Dat betekent meteen dat we hier met een vroeg exemplaar te maken hebben, want deze auto rolde in 1988 van de band. Met de modelaanduidingen was het toen in ieder geval een stuk makkelijker dan nu. ‘230’ slaat immers nog op de cilinderinhoud van de atmosferische viercilinder, die 2.298 cc bedraagt. Deze benzinemotor levert een vermogen van …

Lees verder…