Volvo 480 GT Turbo (1995) - Liefhebber Gezocht

Is de Volvo 480 de leukste auto die ooit in Born van de band rolde? Misschien wel. We hebben er eentje gevonden in ons occasionaanbod die echt een liefhebber als nieuwe eigenaar verdient. Nou kunnen we dat eigenlijk wel van elke 480 zeggen, maar zeker van deze.

We hebben hier namelijk niet zomaar met een Volvo 480 te maken, maar met een GT Turbo. De sportieve topversie. Die maakte van de 480 een nog leukere auto dan het in de basis al was. De 480 was immers van zichzelf al een bijzonder ding. Volvo stond toen de 480 in 1985 ten tonele verscheen immers nog bekend om z’n vrij archaïsch ogende ‘blokkendozen’ en daar hoorde de 480 met zijn bijzonder spitse neus en opvallende achterste duidelijk niet bij. Een stukje Nederlandse trots was het bovendien. Niet alleen werd de 480 in Nederland ontwikkeld en gebouwd, het onconventionele uiteindelijke ontwerp van de 480 werd namelijk op papier gezet door de Nederlander John de Vries. De 480 had enkele …

Lees verder…