Er zijn in 2021 60.000 leaseauto's bij gekomen

Het totaal aantal leaseauto’s dat het Nederlandse wagenpark telt, is vorig jaar met maar liefst 60.000 auto’s toegenomen. Dat komt neer op een groei van ruim 5 procent. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).

In 2020 groeide de Nederlandse leasesector met slechts een kleine 1,5 procent, maar in het tweede door corona en de daarmee gepaard gaande maatregelen geteisterde jaar groeide het Nederlandse autoleasepark een stuk harder. Met ruim 60.000 voertuigen, om precies te zijn. Een stijging van 5,2 procent ten opzichte van vorig jaar. Van alle in 2021 in Nederland nieuw geleverde auto’s is 39 procent particulier gekocht en wordt 61 procent geleaset, meldt VNA.
Het Nederlandse autoleasepark bestaat uit zakelijk geleasede personenauto’s en bestelwagens, maar ook uit private-leaseauto’s. Het aantal via een zakelijke leaseconstructie gereden auto’s nam in 2021 met 3,7 procent toe tot 751.400 auto’s.

Lees verder…