BMW M5 Competition ontmoet eerste M5 met V8: is steeds meer ook beter?

Onderhevig aan het verlangen naar meer, groeide ook de BMW M5 in alle opzichten en dat begon met de komst van een V8 in 1998. Werd BMW’s iconische sportsedan daarmee beter of begon er toen een ommezwaai?

Die vraag komt direct in ons op wanneer beide auto’s naast elkaar staan voor de fotografie. Want naast de E39 van eind jaren 90 oogt de huidige (F90) M5 niet slank en afgetraind, maar eigenlijk een beetje vadsig. Alleen zijn accessoires smoelen sportief, maar tegelijk een tikje opzichtig. Bijna als een zwaarlijvige tiener in een duur trainingspak met modieuze sneakers die meer interesse heeft in Red Bull en roze koeken dan in lichaamsbeweging. Dit is BMW overigens maar deels aan te rekenen, want de huidige internationale regelgeving dicteert autofabrikanten hun modellen steeds veiliger te maken. Daardoor zijn fabrikanten in een vicieuze cirkel terechtgekomen, met steeds zwaardere en grotere …

Lees verder…