Hoe 'heritage' een rol speelt bij Opel-design

In een nieuwe serie vragen we autodesigners van nu hoe ze hun inspiratie halen uit de erfenis van hun merk. Dat doen we door ze te ontmoeten in het museum of in de opslaghallen van hun merk, tussen de klassiekers en prototypen uit vervlogen tijden. We beginnen met Opel.

Bij Opel Classic in het Duitse Rüsselsheim spreken we met Pierre-Olivier Garcia, Global Brand Design Manager bij Opel.
Wat is de belangrijkste rode draad in het design van Opel door de jaren heen?
“Opels design is altijd stoer, maar niet agressief geweest. Vooral puristisch; alle vormen zijn teruggebracht naar de essentie. Dat is toch wel de belangrijkste eigenschap van Opel. Natuurlijk zijn we wel eens afgeweken van die lijn, maar we komen er steeds op terug, met de huidige design­filosofie misschien wel meer dan ooit tevoren. Het Opel Vizor-front, dat we voor het eerst zagen op de nieuwe Mokka, is het perfecte voorbeeld. Stoer, maar simpel. Makkelijk te begrijpen en …

Lees verder…