Mini gaat klassiekers zelf elektrificeren

Klassieke Mini’s ombouwen naar EV’s: veel kleine bedrijfjes doen het al. Nu gaat Mini zelf met het idee aan de slag en geeft de oudjes een elektrisch hart met het Mini Recharged-programma. Hoeveel die conversie moet kosten, is niet bekend.

De oorspronkelijke Mini lijkt een geliefde kandidaat te zijn voor elektrische conversies. Zo ontwikkelde het bedrijf Swindon Powertrain een elektrische aandrijflijn voor klassieke Mini’s en waagde de start-up London Electric Cars (LEC) zich ook al aan de oer-Mini. Deze partijen krijgen nu concurrentie van Mini zelf. Het merk gaat namelijk in Oxford onder de vlag ‘Mini Recharged’ zelf klassieke Mini’s elektrificeren.
Het elektrohart dat Mini toepast heeft een maximum vermogen van 122 pk en maakt dat …

Lees verder…