Mercedes-Benz in zee met Luminar voor autonoom rijden

Mercedes-Benz slaat de handen ineen met Luminar, een Amerikaans techbedrijf dat werkt aan lidar-technologie voor zelfrijdende auto’s.

Mercedes-Benz en Luminar gaan samenwerken aan technologie voor zelfrijdende auto’s. Dat maken de twee bedrijven vrijdag bekend. Luminar levert straks lidar-technologie aan Mercedes-Benz en biedt ondersteuning bij implementatie hiervan in de auto’s van het merk. Op zijn beurt steunt Mercedes-Benz met behulp van verkregen data Luminar om de ontwikkeling van deze technologie te versnellen. Luminar staat al langer op de radar bij grote autofabrikanten. Bijna twee jaar geleden ging Volvo ook al met het bedrijf in zee voor lidar-technologie voor de aankomende generatie modellen op de SPA2-basis.
Markus …

Lees verder…