Citroën BX (1989) - Liefhebber Gezocht

Een auto hoeft echt niet vlekkeloos, een topuitvoering of uiterst zeldzaam te zijn om een plek in deze rubriek te verdienen. Deze Citroën BX schuiven we om andere redenen naar voren.

De eerste reden is dat de Citroën BX simpelweg een bijzonder ding is. Dat was-ie al toen Citroën hem in 1982 presenteerde en anno 2022 wordt de BX alsmaar specialer. Dat laatste komt vanzelfsprekend omdat er steeds minder van zijn, maar ook omdat het een rijdend designstatement uit vervlogen tijden is. Een opvallende auto mocht het ook wel worden, aangezien de BX uiteindelijk de leegte op zou vullen die de GSA vanaf 1985 achterliet. De BX kende een moeizame conceptie. Na diverse ontwerpstudies voor een model dat aanvankelijk boven de GSA in het gamma zou komen en later eentje die de duurdere uitvoeringen van de GSA moest opvolgen, besloot Citroën het eigen werk aan de kant te leggen en …

Lees verder…