Elektrische BMW i5 gesnapt

De huidige generatie 5-serie loopt zo’n vijf jaar mee en aangezien het model al is gefacelift wordt er in Beieren hard gewerkt aan een volledig nieuwe generatie. Die nieuwe BMW 5-serie krijgt ook een geheel elektrische versie en het is die i5 die op deze spionagefoto’s vanuit alle hoeken goed te zien is.

De huidige BMW 5-serie werd in 2020 gefacelift en dus bevindt het model zich in zijn tweede levensfase. Een generatie 5-serie draait veelal zo’n 7 à 8 jaar mee en dus is de ontwikkeling van een nieuw 5-serie in volle gang. Op dezelfde wijze als de i4 een elektrische versie van de 4-serie Gran Coupé is en de i7 dat van de 7-serie wordt, krijgt ook de nieuwe BMW 5-serie een geheel elektrische versie: de i5.
De BMW i5 die je op deze foto’s ziet moet het leven van de nog op de markt te brengen maar reeds onthulde Mercedes-Benz EQE en de omstreeks 2024 te verschijnen

Lees verder…