Registratie (land)bouwvoertuigen zet eindsprint in

Het lijkt erop dat veel eigenaren van landbouw- en bouwvoertuigen deze op de valreep toch nog snel registreren bij de RDW. Het aantal registraties nam afgelopen maand snel toe, meldt de Dienst Wegverkeer.

Twee van de drie (land)bouwvoertuigen is inmiddels geregistreerd, maar voor de andere 187.000 voertuigen rest nog maar twee maanden om een registratie aan te vragen. De afgelopen maand kreeg de RDW gemiddeld 20.000 aanvragen per week binnen, bijna drie keer zoveel als de maanden daarvoor. “Eigenaren weten wel dat hun voertuig geregistreerd moet worden, maar hebben het moment om daarmee te beginnen steeds uitgesteld”, zegt conversiemanager Rob van Dokkumburg. “Die indruk krijgen we door gesprekken op beurzen, bij de klantenservice en met branchevertegenwoordigers. De meeste hebben ook al gecheckt hoe het werkt. Inmiddels voelen de meeste eigenaren wel de druk om de registratie snel nog te …

Lees verder…