Abt geeft plug-in hybrides meer vermogen

De Duitse tuner Abt heeft de oplossing voor wie niet tevreden is met het vermogen van zijn plug-in hybride auto van de Volkswagen Groep met een 1.4 TSI als verbrandingsmotor. Abt schroeft het vermogen van de 150 pk sterke benzinemotor maar wat graag op.

Wie bij de Volkswagen Groep gaat winkelen voor een plug-in hybride model, komt waarschijnlijk thuis met een plug-in waarbij de verbrandingsmotor de bekende 1.4 TSI is. Die machine ligt in de Cupra Formentor eHybrid, in de Golf eHybrid GTE, in de Audi A3 40 TFSIe en in auto’s als de Seat Tarraco PHEV en Leon PHEV. Die 1.4 levert in de basis 150 pk en 250 Nm, maar is dankzij bemoeienis van Abt nu goed ook op te pompen tot 180 pk.
Na de Abt-behandeling levert de 1.4 TSI niet alleen meer pk’s, ook het koppel neemt toe en wel van 250 Nm tot 290 Nm. Het levert de normaliter 245 pk sterke plug-in hybride aandrijflijnen een systeemvermogen op van 275 pk en 440 Nm.
De merken van de Volkswagen Groep …

Lees verder…