Uitbreiding VDL Nedcar stokt: boskap voorlopig niet mogelijk

VDL Nedcar wil uitbreiden, onder meer om interessanter te worden voor nieuwe opdrachtgevers. Die uitbreiding wordt nu echter gedwarsboomd door een uitspraak van de Raad van State: een nabijgelegen bos mag nog niet plat.

De provincie Limburg en VDL Nedcar mogen voorlopig geen bomen gaan kappen in het naast de autofabriek gelegen Sterrebos. De Raad van State haalde donderdag in een tussentijdse uitspraak een streep door het voornemen van de provincie Limburg om op korte termijn met de boskap te beginnen. De kap moet uitbreiding van de autofabriek met een tweede productielijn mogelijk maken.
Eerst moet een definitieve uitspraak van de Raad van State in deze zaak worden afgewacht. Zolang die uitspraak er niet is, mogen er geen bomen gekapt worden, aldus de Raad. Daarmee wordt voorkomen dat …

Lees verder…