Lancia Delta komt terug

Lancia belooft weer helemaal op te leven onder leiding van Stellantis. Eén van de nieuwe modellen die we mogen verwachten zal qua naam direct mensen op het puntje van hun stoel laten zitten: de Delta.

Lancia is momenteel ongeveer het automobiele equivalent van een comapatiënt, maar daar komt verandering in. Het uit de fusie van PSA en FCA ontstane concern Stellantis wil Lancia weer op laten bloeien. Eerder gingen er al geruchten dat er drie nieuwe modellen in het vat zitten. Nu wordt het weer wat concreter.
Lancia-CEO Luca Napolitano licht een tipje van de sluier op in gesprek met het Italiaanse Corriere della Sera. Hij spreekt – op z’n Italiaans – in grote woorden over de toekomst. Lancia staat aan de vooravond van een ‘renaissance’. Het grootste nieuws is de komst van een nieuwe …

Lees verder…