Citroën 2CV Fourgonnette (1977) - In het Wild

Als er maar genoeg tijd overheen gaat, worden bijna alle bestelwagens op den duur wel een keer een tweede blik waard. De Citroën 2CV ‘Besteleend’ was nieuw echter al een opvallend ding om te zien. Tegenwoordig is het al helemaal een blikvanger. 

Vooral in de jaren 50, 60 en 70 kwam je ze regelmatig tegen, de ‘Besteleendjes’. Onder meer de Wegenwacht had er een behoorlijke vloot van staan. Vanwege de liefhebbersstatus van de 2CV zijn er ook nog redelijk wat Fourgonnettes bewaard gebleven en zal je er af en toe nog wel eens eentje voorbij zien rijden. Desalniettemin is een exemplaar zoals deze echt even wat aandacht waard. Ondergetekende spotte ‘m en kan je verzekeren dat deze er echt vrijwel vlekkeloos bij staat. Het gaat waarschijnlijk om een verse restauratie of het Eendje wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt.
Vaak zie je ze rijden met reclame voor één of ander hip bureau erop, of worden er te dure broodjes uit verkocht …

Lees verder…