Mobileye start autonome taxidienst in München en Tel Aviv

Na jaren van testvloten en -ritten zegt Intels Mobileye dat het tijd is voor het echte werk. Het bedrijf wil vanaf volgend jaar ritten met autonome taxi’s gaan aanbieden, te beginnen in München en Tel Aviv.

Mobileye is zeker geen onbekende in autoland en voorziet tal van automerken van allerlei assistentie- en rijhulpsystemen. Ondertussen is het ook nog bezig met volledig autonome mobiliteit, waarvoor de systemen van vandaag natuurlijk een uitstekende opstap zijn. Het van oorsprong Israëlische bedrijf wil vanaf 2022 daadwerkelijk ritten gaan rijden met autonome taxi’s. Dat gebeurt nu eens niet in San Francisco of Los Angeles, maar ‘gewoon’ in München en ‘thuis’ in Tel Aviv.
De diensten zullen worden aangeboden via autoverhuurder Sixt en via Moovit, een eveneens Israëlische mobiliteitsdienst. Het gaat volgens …

Lees verder…