Dacia Sandero Europa's nummer 1 in juli

Vergeet agressief ogende elektro-SUV’s: de Dacia Sandero mag zichzelf voor het eerst in de geschiedenis de populairste auto van Europa noemen.

In de maand juli wist Dacia een gebruikelijke nummer één voor Europa, de Volkswagen Golf, nipt voor te blijven. De Dacia eindigt daarmee op de eerste plek, blijkt uit een door Automotive News Europe boven tafel getoverde analyse van Jato. In de 26 meegetelde landen verkocht Dacia in totaal 20.446 Sandero’s, tegenover 19.495 Golfs. De Toyota Yaris staat met 18.858 exemplaren op de derde plek. Dacia doet ook goede zaken met de Duster, die op de achtste plek eindigt. Tussen de Yaris en de Duster vinden we nog drie Volkswagens en een Hyundai (Tucson).
Dat de Dacia op de eerste plek eindigt, heeft ook te maken met het wereldwijde …

Lees verder…