Kia Soul EV - In het Wild

In deze rubriek presenteren we vooral leuke en zeldzame klassiekers, of auto’s die nooit in Nederland zijn geleverd. Een origineel Nederlandse Kia uit 2014 lijkt voor geen meter in het plaatje te passen, maar stiekem is deze Kia Soul EV harstikke zeldzaam. Bovendien is het de opa van de net nieuwe Kia EV6!

We hebben het niet nagekeken, maar dit zou zomaar eens de eerste EV kunnen zijn die in ‘In het Wild’ schittert. Het is ook zeker één van de nieuwste auto’s die we ooit in dit theater hebben laten zien, want met bouwjaar 2014 is zelfs de term ‘youngtimer’  nog niet in zicht.
Waarom dan toch een plekje in deze rubriek? Welnu, de Kia Soul van de tweede generatie is in Nederland bijzonder zeldzaam. Waar de allereerste Kia Soul nog wel in ons geheugen staat gegrift om zijn bijzondere uiterlijk en de huidige E-Soul een eigenwijs alternatief vormt voor de e-Niro, is de auto die ertussenin zat eigenlijk …

Lees verder…