Alfa Romeo Giulia GTAm - Test

Een spoiler die is ontwikkeld door het Formule 1-team, een gewichtsbesparing van 150 kilo, een vermogen van 540 pk en een onderstelafstelling waar Kimi Räikkönen een grote invloed op had: de Alfa Giulia GTAm laat er geen gras over groeien. Een eerste kennismaking.

Laten we om te beginnen Alfa Romeo eens hartelijk bedanken voor het ontwikkelen van dit model! In deze tijden van elektromobiliteit en strenge emissienormen is het een hele uitdaging om zo’n uitvoering te ontwikkelen. Respect. En we hebben ook respect voor de uiterst consequente wijze waarop het GTA-concept werd uitgewerkt. Vaak tonen studiemodellen de wildste ideeën van designers en technici, maar uiteindelijk haalt slechts een klein deel daarvan de serieproductie.
Als je de Giulia GTA in je opneemt, krijg je de indruk dat elk onderdeel van de ‘normale’ Giulia Q is uitgebouwd en veranderd. Daarbij hebben we het niet over uiterlijke franje, fraaier leer of een dikker uitlaatsysteem. Nee, …

Lees verder…