Steenmarter onder de motorkap: dit doet-ie en zo voorkom je het

Het zijn kleine diertjes, maar de schade kan groot zijn: bijtende steenmarters kunnen in de motorruimte van een auto hoge garagerekeningen veroorzaken.

Schattige oogjes, een donzige vacht: een marter ziet er schattig uit. Vergis je echter niet, want zijn tandjes zijn scherp. Als cultuurvolger zoekt hij graag de nabijheid van mensen. Ze leven op de vloeren van woningen, in kelders en in schuurtjes. Wij lopen als mensen daarbij geen risico. Daarvoor is de marter, die graag ‘s nachts op pad gaat, te schuw. Een Einzelgänger. Hij gebruikt onze leefomgeving om te jagen, waarbij hij muizen, kikkers en vogeleieren opvreet. En hij houdt er niet van als zijn concurrenten hem daarbij storen; hij stort zich op alles wat oogt of ruikt als een rivaal.
Het is exact die geur die voor problemen onder de motorkap van je auto kan zorgen. Als een marter …

Lees verder…