Toyota Highlander - Back to Basics

Toyota was voorheen het merk van de MPV’s. Wie herinnert zich nog de Previa, Picnic en Avensis Verso? Inmiddels zijn dergelijke zevenzits-MPV’s niet meer terug te vinden in het aanbod van de Japanners. De Highlander heeft hun plaats ingenomen. Biedt deze SUV een beetje waar voor zijn geld?

Toyota Highlander Style
€ 62.995
Voor ons continent mag de Highlander dan een nieuw model zijn, in de rest van de wereld gaat hij al mee sinds eind 2000. De huidige generatie is alweer de vierde. Met name in Amerika is de Highlander behoorlijk succesvol. Daar levert Toyota hem ook met een bijna 300 pk sterke 3.5 V6, maar een dergelijke krachtbron zou de Highlander bij ons onbetaalbaar hebben gemaakt. Daarom is de 248 pk 2.5 Hybrid met vierwielaandrijving de enige beschikbare aandrijflijn, wat de prijslijst in ieder geval overzichtelijk houdt.
Die overzichtelijkheid trekt Toyota door naar de uitrustingsniveaus, want de Highlander is er in dat opzicht in drie verschillende smaken: Style, …

Lees verder…