Minister ontvangt adviesrapport rijlessen: 'Opleiding moet beter'

De algehele kwaliteit van de rijscholenbranche moet omhoog, dat stelt een speciale onderzoekscommissie onder leiding van Emile Roemer in het rapport ‘Van Rijles naar Rijonderwijs – advies verbeteren autorijscholenbranche’. Gisteren overhandigde hij het adviesrapport officieel aan demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen, die werk wil gaan maken van dit onderwerp.

Wat er in het rapport stond was al grotendeels bekend, maar nu is het officieel overgedragen aan de momenteel nog verantwoordelijke minister. Van Nieuwenhuizen maakt zich zorgen over de kwaliteit van de rijschoolbranche, zo laat ze blijken in een reactie bij de overdracht tegenover onder meer vakblad Rijschoolpro. “Onder jonge bestuurders die net hun rijbewijs op zak hebben gebeuren veel ongelukken. Die kans is onder de 24 jaar zelfs vijf keer zo groot”, zegt ze. Ook het lage slagingspercentage baart de demissionair minister zorgen. “Van de tien mensen die het examen afleggen, slagen …

Lees verder…