Peugeot 505 (1983) - In het Wild

De Peugeot 505 was weliswaar lang op de markt, maar hier in Nederland is het een behoorlijke zeldzaamheid geworden. Dit exemplaar is al van begin af aan hier in Nederland en staat nu geduldig te wachten tot-ie ook werkelijk weer de weg op mag.

Met de 505 zette Peugeot in 1979 de opvolger van de roemruchte 504 neer. De grote middenklasser werd qua ontwerp – mede dankzij inmenging van Pininfarina – en rijgedrag goed genoeg bevonden om lange tijd op de markt te kunnen blijven. Maar liefst 13 jaar verkochten de Fransen de 505 in Europa en daarbuiten mocht-ie zelfs nog langer door. De absolute uitschieter was de door joint-venture Guangzhou-Peugeot gebouwde 505, die in China tot 1997 van de band rolde. Vooral de neus heeft de tand des tijds goed doorstaan, maar op deze foto’s zien we toch echt een auto van alweer 38 jaar oud.
Deze donkerrode 505, die ondergetekende tegen het lijf liep, rolde namelijk in 1983 van de band in Sochaux en …

Lees verder…