Pagani Huayra R streeft de Zonda R ruim voorbij

Pagani presenteert de Huayra R. Een monsterlijk sterke geweldenaar die z’n spirituele voorganger, de befaamde Zonda R, ruimschoots overtreft. 

Met de Zonda R schoof Pagani alweer veertien jaar geleden een extreme circuitversie van z’n normaal al bloedsnelle supercar naar voren. Dat kunstje herhaalt het Italiaanse merk nu nog eens met de opvolger van de Zonda, de Huayra. Net als bij de Zonda R is Pagani voor de Huayra R grotendeels met een schone lei begonnen om tot deze R-versie te komen. Hoewel de auto direct als een stevig uitgebouwde en vol spoilers gehangen Huayra te herkennen is, is het dus meer dan een normale Huayra waar men aan gesleuteld heeft.
Pagani heeft de monocoque van de Huayra R uit een mix van koolstofvezel en titanium …

Lees verder…