Porsche Taycan breekt driftrecord

De Porsche Taycan blijkt een driftkikker. De elektrische Porsche breekt het driftrecord en dat levert interessante cijfers op!

De Porsche Taycan blijkt een echte driftkikker. Het Porsche Experience Center heeft op de Duitse Hockenheimring een 200 meter lange cirkelbaan waar de Taycan in 55 minuten maar liefst 210 rondjes zijwaarts overheen gedrift heeft. De totale al driftend afgelegde afstand: 42 kilometer en 171 meter. De gemiddelde snelheid lag op 46 km/h. Om de voorkomen dat de banden al na enkele rondjes volledig opgerookt zouden zijn, was de baan uiteraard met water besproeid. Leuk nieuws: achter het stuur van de achterwielaangedreven Porsche Taycan zat een Nederlander: Porsche-instructeur Dennis Retera.
Porsche Taycan
We horen de Taycan-kenner al denken: ‘Huh, achterwielaandrijving? De Taycan is toch altijd …

Lees verder…