Probleem Ford Kuga PHEV zorgt voor CO2-debakel

Ford is in Europa op zoek naar een ‘CO2-poule’ om de gemiddelde uitstootnorm van 95 gram CO2 per km te behalen, blijkt uit een statement. Aanleiding hiervoor zijn problemen met het accupakket van de Kuga PHEV, waardoor de productie van dat model is stilgelegd. Daardoor is Ford dit jaar niet meer zelfstandig in staat om de doelstelling te behalen.

De Kuga PHEV was dit jaar een belangrijk model voor Ford. Dankzij de plug-in hybride lag het merk zelfs met inachtneming van de coronabeperkingen op koers om de CO2-norm van 95 gram per km te behalen. Volgens een rapport van het Europese instituut Transport & Environment was het merk nog maar 1,4 gram verwijderd van het behalen van de doelstelling. Problemen met de batterij van de Kuga hebben echter geleid tot een productiestop, waardoor het plan van Ford in het water valt. Daarom zoekt het merk nu aansluiting bij een open poule om alsnog de doelstelling te behalen. Ford …

Lees verder…