Polestar 2 komt in VS 20 procent minder ver

De elektrische Polestar 2 heeft een vrij bedroevend resultaat gehaald in de Amerikaanse EPA-verbruiksmeting. Volgens die meetmethode, die in de VS verplicht en leidend is, komt de auto dik 100 km minder ver dan wat er in Europa wordt beloofd.

Nu is het niet onze gewoonte om de uitslag van de Amerikaanse meting met de Europese te vergelijken, maar in dit geval is het verschil wel erg groot. InsideEVs meldt dat de Polestar 2 volgens de Environmental Protection Agency een actieradius heeft van 233 mijl, ofwel 374 km. In de Europese WLTP-cyclus, waarbij de ‘W’ ironisch genoeg staat voor ‘Worldwide harmonized’, scoort de Zweeds/Chinese nieuwkomer een maximaal bereik van 470 km. Amerikaanse kopers krijgen dus een bereik voorgeschoteld dat bijna 100 km, of dik 20 procent, lager ligt.
Ook de grote concurrent van de Polestar 2, de Tesla Model 3, scoort in Europa een beter bereik dan in de VS. Toch liggen de cijfers hier wel een stuk …

Lees verder…